Oldal teteje

augusztus 2013

Akrobatikus rock and roll versenyformák

Az akrobatikus rock and roll sportágat több versenykategóriában űzhetik a táncosok, melyet alapvetően két nagy ágra oszthatunk: páros és lányformációs kategóriák. Az egyes kategóriák az alábbiakban olvashatók. A kategória mellett zárójelben látható, hogy melyek WRRC versenykategóriák, amelyekben Világkupa fordulókat, Európa- és Világbajnokságokat is rendeznek.

Páros kategóriák:

Utánpótlás korosztályú páros kategóriák:

Az akrobatikus rock and roll története

Az akrobatikus rock and roll versenysport az 1970-es években indult Nyugat-Európában. Az első nemzetközi versenyt 1974-ben rendezték Németország, Franciaország, Svájc és Olaszország részvételével.
Ezt a táncot a látványos akrobatikákon kívül a szökdeléses, rúgásokból álló tánclépések teszik a fiatalok számára igen vonzóvá, és igazi sporttá.
Az akrobatikus rock and roll, bár nem olimpiai sportág sok országban népszerű. A sportág nemzetközi munkáját a World Rock And Roll Confederation (WRRC) irányítja, melynek alapító szerződését 1983. november 3-án írták alá.

Az akrobatikus rock and roll

Az akrobatikus rock and roll napjaink egyik legnépszerűbb táncstílusa, melyet 4/4-es, versenykategóriától függően 46-52 ütem/perces rock and roll zenére táncolnak. A junior és felnőtt versenykategóriákban végrehajtott látványos akrobatikákon kívül e táncműfaj legfőbb jellegzetessége a szökdelésekből és rúgásokból álló tánclépések. Az akrobatikus rock and roll tánc az úgynevezett 9-es alaplépésre épül, mely arról kapta a nevét, hogy végrehajtása közben a táncos 9-szer érinti a talajt.

Agárdi edzőtábor vetélkedőjének végeredménye

Kedves Táborozók!

Sajnos véget ért idei nyári edzőtáborunk, ahol sok-sok vicces, bolondos játékban gyűjthettétek a pontokat, kincseket.
A Kalózos vetélkedő végeredménye:

Masters SE nyári agárdi edzőtáborának vetélkedője 3. forduló

Folytatódott a Masters SE nyári agárdi edzőtáborának vetélkedője!
A honlapra feltöltött feladványra rengeteg válasz érkezett! Így, akik visszaküldték a helyes megoldást, ismét értékes pontokat gyűjtöttek leendő csapatuknak! Akik most nem válaszoltak helyesen, ne búsuljanak, mert holnap kezdődik edzőtáborunk ahol tovább növelhetitek az esélyeteket a tábor végi meglepetésekért!